MPT d.o.o. - podjetje, ki je tudi s pomočjo digitalizacije povečalo učinkovitost proizvodnje za kar 30 %

  • Show case
  • 08/22/2022

MPT d.o.o. je družinsko podjetje iz Šmartnega ob Paki, ki ga odlikujejo 30 letne izkušnje, odlična skrb za zaposlene in vrhunska tehnologija na področju izdelave plastičnih polizdelkov. 

Vodstvo podjetja je leta 2019 prepoznalo, da je eden izmed ključnih gradnikov za rast in razvoj podjetja digitalizacija proizvodnje in poslovnih procesov. V sklopu projekta digitalne preobrazbe s Tom PIT.connected so si tako za glavni cilj zadali pridobivanje osnovnih podatkov iz strojev, ki bi omogočili vse nadaljnje aktivnosti v povezavi s spremljanjem proizvodnje (reakcijski čas z napako, pregled kakovosti, sledljivost nad kakovostjo, sledljivost nad odgovornostmi zaposlenih in spremljanje učinkovitosti proizvodnje v vsakem trenutku).

Jim je to uspelo? Seveda.

V MPT-ju poudarjajo, da so največje koristi digitalizacije poslovanja vidne v dnevnem spremljanju učinkovitosti proizvodnje, s čimer lahko hitro zaznajo zastoje in anomalije ter se nanje tudi učinkovito odzovejo. Poleg tega so prednosti digitalizacije na lastni koži občutili tudi zaposleni, saj so prišli do bolj poenostavljenih delovnih procesov, kar zagotovo vpliva tudi na njihovo višjo produktivnost.

In kot poudarja Nika Meh, direktorica podjetja MPT, se je do danes, tudi s pomočjo digitalizacije poslovanja, učinkovitost proizvodnje povečala za kar 30%. Zavidanja vreden podatek, kajne?

Več o drugih prednostih, ki jih je podjetje MPT še pridobilo z vpeljavo digitalizacije, si lahko preberete na spodnji povezavi.

Prenesi vsebino
Share content
Related content
This post has no related content

Read also

Start your digital transformation today

We are trusted by more than 100 companies of all sizes and industries