Ljubljanske mlekarne: pionir digitalizacije v živilski industriji

  • Show case
  • 07/18/2022

Ljubljanske mlekarne, vodilno mlekarsko živilskopredelovalno podjetje v Sloveniji, so potrebo po digitalizaciji zaznale v sredini prejšnjega desetletja, ko so v podjetju začeli vpeljevati sistem MES. Danes se podjetje po informacijski podpori uvršča v sam evropski vrh mlekarske panoge.

In do tega zavidanja vrednega naziva jim je pomagala tudi platforma Tom PIT.connected.

“Težko je opisati, kaj vse smo pridobili z vpeljavo digitalne preobrazbe, vemo pa, da če tega ne bi storili, bi bila današnja proizvodnja vprašljiva oz. nisem prepričan, če sploh mogoča.” Janez Jakopin, skrbnik MES

Z vsako dodelavo v procesu digitalne preobrazbe s platformo Tom PIT.connected, so Ljubljanske mlekarne gradile sistem, ki jim je zmanjševal napake v proizvodnem procesu, posebej takšne, ki so človeške narave. Na ta način se je zmanjševal kalo, produktivnost se je iz dneva v dan višala, dobički pa povečevali. Ena izmed najpomembnejših pridobitev digitalne preobrazbe je zagotovo boljša odzivnost na trgu, saj so sedaj sposobne proizvesti popolnoma nov izdelek z vsemi zahtevanimi karakteristikami v času, ki ga drugi proizvajalci brez podobne zasnove ne morejo doseči.

Želite prebrati celoten primer dobre prakse? Prenesete si ga lahko na spodnji povezavi.

Share content

Read also

Start your digital transformation today

We are trusted by more than 100 companies of all sizes and industries