V digitalnem svetu šteje tudi dobra izkušnja uporabnikov

  • Ana Marija Pritržnik
  • 09/26/2023

Dobra uporabniška izkušnja je v današnjem svetu zelo pomembna lastnost tako digitalnih kot tudi fizičnih produktov. Tega se zavedamo tudi sami, saj Tom PIT.connected platforma stremi h konstantnemu izboljševanju izkušnje in poenostavljanju postopkov tako na našem osnovnem produktu kot tudi pri delu s strankami.

Znašli smo se v svetu, kjer nas iz vseh strani obkrožajo fizični in digitalni izdelki. Nekatere potrebujemo, nekatere želimo, nekaterih pa se v največji meri izogibamo. V vsakem primeru pa izdelke največkrat sodimo po njihovi kvaliteti. Kvaliteto fizičnih izdelkov enostavno sodimo – lahko jo vidimo, otipamo, občutimo. Digitalne izdelke pa je težje soditi, sploh na prvi pogled. Aplikacija ima lahko zelo estetski izgled, a to še ne zagotavlja enostavnosti uporabe ali dobre vsebine.

Pri Tom PIT se zavedamo pomembnosti dobre uporabniške izkušnje. Zavedamo se, da sta kvaliteta našega izdelka in dobra uporabniška izkušnja ključni lastnosti, ki nas ločita od konkurence. Zato vsakodnevno vlagamo trud v oboje in na tak način konstantno izboljšujemo naš izdelek.

Ker pa je uporabniška izkušnja kompleksna stvar, se je lotevamo iz različnih zornih kotov. Z enostavnim prikazom vsebin se trudimo uporabnike usmerjati k stvarem, ki so jim pomembne. Vse informacije, ki so prikazane, morajo biti relevantne in prikazane čim bolj enostavno in razumljivo. Naši strokovnjaki se ukvarjajo z ustreznim poimenovanjem vsebin, saj si res prizadevamo, da so uporabniku čim bolj razumljive, a hkrati tudi strokovno ustrezne. Platformo testiramo tudi za ustreznost uporabniške izkušnje in na tak način odkrivamo nove načine izboljšav na tem področju.

Ena izmed naših odlik je, da stremimo k čim bolj enostavni uporabi naše platforme. Področja, ki jih pokrivamo so lahko zelo kompleksna in naš cilj je, da vsebino naših modulov uporabnikom dostavimo in predstavimo na enostaven in razumljiv način. Najbolj kompleksne postopke poskušamo optimizirati in jih poenostaviti, saj nam je nadvse pomembno zadovoljstvo naših uporabnikov.

Najlažje pa uporabniško izkušnjo optimiziramo v sodelovanju z našimi strankami. V procesu definiranja vsebine individualne Tom PIT.connected platforme za naše stranke, se z njimi pogovarjamo tudi o uporabnikih, ki bodo na njihovi strani platformo uporabljali. Pogosto se zgodi, da odkrijemo specifike uporabnikov, ki lahko vplivajo tako na izgled uporabniškega vmesnika kot tudi na optimizacijo procesov. Optimizacije s strankami preverjamo preko vizualizacij in prototipov, preden določimo končno verzijo. Na tak način pridobimo pomemben vpogled v potrebe in želje naših uporabnikov, kar nam lahko služi kot vodilo pri naslednjih krogih internih optimizacij našega izdelka.

Dela na dobri uporabniški izkušnji nikoli ne zmanjka. In da bi dosegli dobro izkušnjo na naši digitalni platformi, vlagamo vanjo veliko dela in truda, saj vemo, da si naši uporabniki zaslužijo le najboljše.

Share content
Related content
  • 09/26/2023
  • Ana Marija Pritržnik

Read also

Start your digital transformation today

We are trusted by more than 100 companies of all sizes and industries